top of page
  • Writer's pictureROOCY The Label

Blog 8: Must do's in Marrakech

Omdat Marrakesh zo rijk is aan verschillende invloeden en ervaringen is het goed om vooraf wat tips te hebben van anderen die er al geweest zijn. We horen regelmatig gemengde verhalen van mensen om ons heen die naar Marrakesh zijn gegaan; de een ervaart het als onprettige en onveilige stad en de ander als zeer aangenaam sprookje. Zoals je in onze vorige blog al hebt kunnen merken zijn wij na al onze bezoeken nog steeds verliefd op deze stad. Echter zijn we er wel achter gekomen dat er een aantal absolute do’s en dont’s zijn. Zo bijvoorbeeld ook in de manier van omgaan in communicatie met de bevolking. Onze tips delen we graag met jou voor een zo prettig mogelijke ervaring! We beginnen met de Do’s - in de volgende blog lees je de Don’ts.

Do’s:
Jemaa el-Fna
Hét plein in de oude stad, dat wordt gebruikt door de lokale bevolking en een must see voor de toeristen. Dit plein staat zowel overdag als ‘s avonds vol met eettentjes, gerund door de echte locals. Verder is dit marktplein omringd met authentieke winkels en restaurants. Let op: vooral in de avond is het heel druk en bevind je je naast locals en toeristen, ook wel eens tussen de slangen en apen en Marokkaanse vrouwen die de vrouwen graag willen voorzien van Henna.


Slapen in een riad
In Blog 4 ‘’Where to stay? De 5 mooiste riads in Marrakesh’’ gaven we het al aan, maar overnachten in een riad is dan ook zeker een must-do tijdens je bezoek aan deze stad. Het is een unieke ervaring die je niet op veel plekken kan beleven. De riads zitten vaak verstopt in straatjes ergens achteraf in de oude stad, op deze manier ontdek je weer nieuwe secret-spots. Een riad heeft dan ook altijd een mooie binnentuin en was vaak het huis van een rijke Marrokaanse familie. Het is een oase van rust en het voelt letterlijk als thuiskomen door de gastvrije mensen.


Bezoek de highlights van de stad
Ben je in Marrakesh, pak dan zeker het lijstje van must see’s erbij die we hebben beschreven in Blog 3. Op deze manier leer je de stad het beste kennen en is je stedentrip verzekerd van een waar avontuur.

Download Roby taxi
Het staat er om bekend, taxi’s zijn een van de plagen van Marrakesh. De chauffeurs weigeren vaak de meter aan te zetten en als je niet oplet betaal je minstens 2 keer de normale prijs. Tijdens onze eerste paar bezoeken in Marrakech bestond er nog geen taxi app, maar inmiddels is deze er gelukkig wel! We raden je dan ook zeker aan om deze app te downloaden en daar zo veel mogelijk mee te reizen. Met Roby Taxi (vergelijkbaar met Uber) boek je binnen een paar klikken een taxi via je telefoon én weet je zeker dat je een eerlijke prijs betaald.

Afdingen (minimaal 50%)
Marrakesh bestaat uit honderden kleine shops en met veel vergelijkbare items waardoor de competitie heel groot is. Daarbij leven de shop eigenaren van hun handel wat betekent dat ze je vaak te veel willen laten betalen. Ons advies: laat je eerst de prijs vertellen en reageer vervolgens met het bedrag gedeeld door 2. Waarschijnlijk voel je je heel ongemakkelijk erbij, maar hiermee heb je vaak de realistische prijs. Als de verkoper je deze prijs niet wilt geven, loop dan weg. Dit geeft vaak de doorslag om je item toch voor een lagere prijs te krijgen. Voel je zeker niet bezwaard om af te dingen, dit hoort bij de cultuur van Marokko.


48 views0 comments

Comments


bottom of page