top of page
  • Writer's pictureROOCY The Label

Blog 4: Where to stay? De 5 mooiste riads in Marrakesh

Updated: Jul 29, 2022

Wanneer je naar Marrakech gaat hoort overnachten in een riad er eigenlijk bij. Een riad is typisch Marokkaans en het betekent letterlijk ‘tuin’. Kenmerkend aan een riad is dan ook een mooie binnentuin. Van oudsher was het vaak een huis van een rijke Marokkaanse familie en deze huiselijkheid voel je meteen als je binnenkomt. De slaapkamers van de riad liggen rondom de magische binnenplaats wat daar slapen geen straf maakt. Er zijn 1001 riads in Marrakech waardoor het vaak moeilijk is om een keuze te maken. Wij helpen je een handje en zetten de mooiste 5 riads op een rijtje.

Riad Villa Almeria
Dit riad is écht ons tweede thuis. Zodra wij voor de eerste keer weer de drempel overstappen en de geur van Fleur d’Oranger ruiken voelen wij ons helemaal thuis. De vibe is perfect, de mensen zijn aardig en de kamers zijn heerlijk. Een extra pluspunt is het zwembad op het dak waar wij altijd na een dag hard werken nog even tot rust komen in de laatste avond zonnestralen. De riad is gelegen in de wijk Berrima, een rustiger gedeelte van de Medina. Wij vinden dit heel prettig zodat je even uit de dagelijkse hectiek van de Medina kan ontsnappen. Daarnaast is het ook een perfecte uitvalsbasis richting Gueliz en Hivernage, waar we vaak uit eten gaan. Lees daarover meer in Food Hotspots.
Riad Opale
De eerste Riad die wij bezochten was Riad Opale. Een super fijne riad met op de binnenplaats een schitterend zwembad. Iedere kamer is verschillend ingericht met veel liefde door de familie die de riad beheert. Riad Opale ligt ook in de wijk Berrima en vlakbij Riad Villa Almeria.

Riad BE
Deze riad heb je vast en zeker wel eens op een Instagrammable manier voorbij zien komen. In deze riad verblijven regelmatig influencers die hier hele fijne kiekjes schieten. Ieder hoekje en gaatje van deze riad is fotogeniek. Ook hier zijn de kamers allemaal uniek ingericht.
Riad Yasmine
Heel veel riads zijn in handen van Franse eigenaren, zo ook Riad Yasmina. De Franse eigenaren toverde deze riad om tot een groen paleisje. De riad ligt noordelijk in de Medina, in het wat rustigere gedeelte, wat het een prima uitvalsbasis is voor je verblijf in Marrakesh.

Riad Farhan
Riad Farhan ligt middenin de Medina. Deze prachtige riad ziet er luxueus uit, maar heeft een schappelijk prijsje. Zowel de kamers als de badkamer zien eruit of je in een sprookje van 1001-nacht rondloopt. Riad Ferhan ligt maar op 2 minuutjes lopen van het bruisende Djemaa el Fna plein, ideaal want je staat binnen 5 minuten in de souks.
55 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page