top of page
  • Writer's pictureROOCY The Label

Blog 3: You MUST SEE this

Updated: Jul 3, 2022

Marrakesh is meer dan alleen een oude stad in Afrika. Het is een bron van energie, levendige kleuren, smaken en authenticiteit. Ze zeggen ook wel eens dat het een stad is dat zich richt op alle zintuigen. Daarom ook niet gek dat de beste dingen in Marrakech gezien, gehoord, geroken, aangeraakt en geproefd moéten worden. Er is enorm veel te beleven in deze stad! Marrakesh is rijk aan unieke bezienswaardigheden die je moet bezoeken om de stad volledig te leren kennen. Als je eenmaal getuige bent geweest van de fascinerende mix van Europese, Midden-Oosterse en Afrikaanse cultuur, wil je ieder jaar terug (net zoals wij). Hieronder laten we je kennismaken met de, volgens ons, echte must see’s!

Medina
Het oudste gedeelte van de stad, de Medina. Hét oude centrum dat volledig ommuurd is en ook wel ervaren kan worden als een doolhof van smalle straatjes. Slenter een dag door de souks en pleinen, beleef en ruik de typische geuren van Marrakech en geniet van de authenticiteit dat je terugziet in de gebouwen, stenen, materialen en kleuren. Je Google Maps kan je thuis laten want deze werkt hier 9 van de 10 keer niet ;). Laat je leiden door de straatjes en alles wat je om je heen ziet, van leuke souveniertjes en mode accessoires tot specerijen en interieurartikelen.
Indien je een echte authentieke ervaring wilt, maar voor het eerst Marrakesh bezoekt en/of niet de meest zelfverzekerde toerist bent, kan je het beste een lokale gids inhuren om de souks te gaan verkennen. Wij hebben zelf ervaren dat je vooral op deze manier op dé uniek en verborgen plekjes komt. Vooral Ateliers d'ailleurs, daar lees je later hieronder meer over.

Le jardin Majorelle musea
Een prachtig, levendig blauw huis met botanische tuinen. Dit is een van de grootste toeristische en absolute must see’s in Marrakesh. Dit huis en de tuinen zijn oorspronkelijk ontworpen in 1924 door Jaques Marjorelle en daarbij ook de uitvinder van deze diepblauwe tint, genaamd 'Majorelle-blauw'. Later werd het huis gekocht door de beroemde modeontwerper Yves Saint Laurent. Je waant je in een tropische oase, met fel groene planten van over de hele wereld en een gele woning. Ook vind je hier een berber museum en is er een restaurant in gevestigd. In het museum maak je kennis met de cultuur van de nomaden, zie je een grote collectie aan juwelen en traditionele modeartikelen van de berbers. Het restaurant is een uitgelezen plek om te eten tijdens je bezoek. Je kan hier genieten van typisch Marokkaanse gerechten zoals tajine, op een prachtig terras. De prijzen zijn iets hoger dan gemiddeld, maar zeker de moeite waard.

La Mamounia
Voordat we dit pareltje bezocht hadden, hoorden we al regelmatig dat het een adembenemend hotel is dat ook diverse prijzen wint; ‘’Best Hotel in The World’’, ‘’Best Spa in The World’’ & Amazing Hotel for Honeymoons’’. Nou we kunnen je vertellen, niets is minder waar! Dit begint al als je de eerste stap binnen zet.. wat een entree, kleurrijke stenen en luxe inrichting. En die geur die er hangt.. Heerlijk! Naast de meest fotogenieke betegelde binnenplaatsen, zwembaden en 20 hectare tuin, is het ook een oase van rust. Geniet hier van een heerlijk ontbijt, lunch of diner in het luxeuse restaurant, laat je verwennen in de prachtige spa of trek je portemonnee in een van de luxe high-end shops. Zodra je je hier bevindt vergeet je direct dat je je in een van de meest hectische steden van Marokko bevindt. En; het is de perfecte instagrammable place to be.


Bahia Palace
Een paleis, midden in de medina, met zo’n 150 kamers dat in de 19e eeuw werd gebouwd in de hoop dat het het grootste paleis aller tijden zou worden. Neem een wandeling door deze buitengewone plek en ervaar de traditionele Marokkaanse architectuur. Het paleis kent diverse marmeren binnenplaatsen, vol met fonteinen, glas-in-lood en kleurrijk tegelwerk. Een leuk weetje: De naam van het Bahia-paleis verwijst naar zijn grootsheid: "Bahia", wat zich vertaald als "Schittering". We hebben ons laten vertellen dat het een van de meest bezochte historische monumenten in Marrakesh is en na ons eigen bezoek, is dit inderdaad volgens ons een absolute must see!

Ali Ben Youssef Madrasa
Deze must see is lange tijd dicht geweest wegens renovaties. Hierdoor waren wij er, tot dit jaar, nog nooit geweest en wat waren we blij dat deze nu wel open was! Deze Koran school is gebouwd in de veertiende eeuw. Wanneer je binnenkomt word je meteen verrast door cederhoutwerken, mosaic en kleurrijke tegels. Een perfecte foto spot. De oudste Koranschool van Marokko bood dak aan meer dan 900 leerlingen; deze kregen hier onderdak en eten. Verken de school door de trappen te beklimmen, je komt dan verschillende kleine ruimtes tegen. Dit waren vroeger de kamers van de scholieren.


Ateliers atailleurs
In de Medina heb je een gedeelte waar je verschillende kleine ateliers vindt. Hier maken handwerkers heel veel verschillende dingen, denk aan schoenen, tassen en riemen. En dit helemaal met de hand! Je waant je hier echt in een andere wereld. Het mooie aan Marrakesh vinden wij dat alles ambachtelijk wordt gemaakt. Iedereen heeft zijn/haar specialiteit en zijn/haar eigen talent. Hierdoor zijn wij verliefd geworden op Marrakech, perfect voor ons door haar imperfectie. Je vindt de Atelires Atailleurs door vanaf Place des Épices dieper de Medina in te lopen, het kan eigenlijk niet missen!

Koutoubia Moskee
De Koutoubia Moskee is de opvallendste blikvanger in Marrakech. Het heeft altijd iets magisch, zo’n moskee. De Koutoubia is 88 meter hoog, meer dan 1000 jaar oud en hét symbool van Marrakech. Hoog rijzend, in rode baksteen, torent de Moskee met zijn minaret (ofwel: torentje) hoog boven de Medina. De Moskee is helaas niet toegankelijk voor niet-moslims, maar zeker waard om dichterbij van buiten te bekijken. Fun fact: de minaret telt 6 verdiepingen, met elk één kamer. Van buiten kan je er niet naar binnen kijken om zo de harems van de koning aan het oog te onttrekken. Koutoubia betekent ‘verhalenvertellers’ omdat vroeger op het plein voor de moskee talloze schrijvers hun verhalen verkochten.

33 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page