top of page
  • Writer's pictureROOCY The Label

Blog 7: Activiteiten in Marrakech

Updated: Aug 12, 2022

Marrakesh is een 1001-nacht real life sprookje. Het is wereldberoemd door haar markten, oude binnenstad en winkeltjes, maar er is zoveel meer te doen dan dat. Benieuwd wat de hoogtepunten zijn van een stedentrip in Marrakech? Dit zijn onze tips voor wat te doen in Marrakesh!

Quad rijden in de woestijn
Een super leuke manier om de woestijn te ontdekken is per quad. De Agafay woestijn ligt vlakbij Marrakech in het Atlas gebergte. Met een guide ontdek je de woestijn op een stoere manier. Tijdens een korte break stop je bij een traditioneel nomade kamp waar je kan genieten van een Marrokaanse snack en natuurlijk een echte Marokkaanse thee.

Overnachten in een tent in de Woestijn
Wat is meer magisch dan overnachten in een woestijn, met duizenden sterren boven je? Agafay Camp biedt deze mogelijkheid. Op maar 30 minuten van Marrakech ligt een luxe tentenkamp middenin de woestijn. Dankzij een heerlijk zwembad en een fijne vibe kun je hier makkelijk 2 dagen vertoeven. Kamers zijn ongeveer vanaf €220,- maar hiervoor heb je wel een unieke ervaring.

Leerlooierij bezoeken
Waar Fez natuurlijk bekend staat om haar leerlooierijen zijn de in Marrakech ook een must-see. De huiden van koeien, geiten, schapen en kamelen worden van haar en vlees ontdaan. Ze worden vervolgens behandeld waardoor ze stevig maar toch zacht worden. Let op! Het stinkt er enorm, maar je krijgt een takje munt om tegen je neus te houden als je niet tegen de stank kunt. Hierom ligt de leerlooijerij, ook wel Tanneries genoemd, ook aan het uiteinde van de Medina. Wil je de Tannerie bezoeken? Pak dan een taxi naar de Place Moukef of Bab Debbagh. Vervolgens staat het met bordjes aangegeven. Kun je het niet vinden? Zorg er dan voor dat je een gids vindt met een officiële badge.

Relaxen in de Hammam
Na al die activiteiten is een relax momentje vaak heel erg welkom. Vergeet daarom niet om een typische Marokkaanse hammam te bezoeken. Een wasbeurt in de hammam is een belangrijk onderdeel van het dagelijkse leven in Marokko. Je kan ervoor kiezen om een openbare hammam te bezoeken, maar wil je echt voor luxe gaan. Bezoek dan een privé hammam. Een heerlijke Hammam is Les Bains des Marrakech, hier word je helemaal in de watten gelegd en kom je écht tot rust.

Kookles bij Lala Fatima
In Marrakech kun je super lekker eten, maar hoe leuk is het om zelf de fijne kneepjes van de Marokkaanse keuken te leren? Een leuke kookles is met Lala Fatima van Cuisine Marrakech. Je gaat hierbij eerst naar de markt waar je je eigen ingrediënten koopt om vervolgens een heerlijk maaltijd te maken.

26 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page