top of page
  • romeedebrouwer

Blog 9: Dont's in Marrakech


Marrakech is een andere wereld, druk, magisch & opwindend. Voor sommige kan het overweldigend zijn daarom hebben wij de Do’s al voor je op een rijtje gezet in deze blog. Maar wat zijn dingen die je juist niet moet doen in Marrakech?

Eten op Djemaa el Fna
Vooral ‘s avonds kolkt het plein met locals, verkopers en slangenbezweerders. Hoewel je vast en zeker goede eettentjes hebben raden wij het af om de lokale specialiteiten op deze markt te eten. Wij zijn andere standaarden gewend qua hygiëne en aan toeristen wordt vaak teveel geld gevraagd. Bezoek daarom één van deze restaurants!

Betalen voor het vragen van de weg
In de drukke Medina met de 1001-straatjes is het makkelijk om de weg kwijt te raken. Hoewel de meeste locals heel vriendelijk zijn is het vaak niet slim om random mensen de weg te vragen. Vaak willen ze er geld voor. Vraag je toch iemand de weg? Geef duidelijk aan dat je er niet voor gaat betalen of vraag het in een shop. In de souks zelf staan vaak de hotspots duidelijk aangegeven.

Foto’s maken van de dieren op Djemaa el Fna
Zoals vaker gezegd is Marrakech écht een andere wereld en zijn wij helemaal verliefd op deze magische stad. Het minste van Marrakech vinden wij echter dit plein. Je moet het gezien hebben maar wij gaan er altijd zo snel mogelijk weer weg. Er gebeuren namelijk ook dingen die bij ons nooit zouden kunnen. Op Djemaa el Fna vind je namelijk veel exotische dieren zoals apen en slangen die daar in bedwang worden gehouden om met toeristen op de foto te gaan. Totaal niet diervriendelijk. Daarnaast vragen de locals er ook veel te veel geld voor.

Irriteren aan het naroepen
In de Medina kunnen vooral de mannen soms wat brutaal zijn. Ze roepen je vaak na en proberen je iets te verkopen. Stoor je hier vooral niet aan! Zeg gewoon duidelijk dat je er niet van gediend bent maar blijf wel netjes. De cultuur is Marokko is anders en het kan voor jezelf fijner zijn om wat bedekter gekleed te gaan. Denk aan bijvoorbeeld het bedekken van je schouders en niet te korte rokjes of broekjes dragen.


59 views0 comments

Comments


bottom of page