top of page
  • Writer's pictureROOCY The Label

Blog 2: Food Hotspots

Marrakech is áltijd een goed idee. En dat eten in Marokko een feestje is merk je al snel als je aan komt. In de Medina vind je fijne dakterrassen, cozy Riads en verborgen parels. In het nieuwe gedeelte vind je de grote clubs, dinershows & hippe zaakjes. Dit zijn wat ons betreft dé food hotspots in Marrakech.

Lees snel verder voor de Foodguide Marrakech. Om jouw Marrakesh ervaring onvergetelijk te maken. All the magic, promise!

Lunch Hotspots

- Le Jardin
Le jardin ligt midden in de Medina, de oude stad, van Marrakesh. Door een smal deurtje kom je in een compleet nieuwe wereld. Omgeven door groen, rust & sereniteit - ja het kan! Op het menu staan verschillende gerechten met een Marokkaanse twist. Denk aan salade’s, pasta’s en natuurlijk tajines. Dus; neem een kijkje! Het is de moeite waard.



- Café Des Épices
Place Des Épices is een plein dat middenin de Medina ligt. Hier kan je allerlei dingen vinden zoals handgemaakte items voor jezelf en in huis maar vooral kruiden en Argan oil. Een druk pleintje, maar typisch Marrakesh en heel gezellig dit leuke pleintje ligt Café Des Epices. Bezoek vooral het dakterras waar je prachtig uitkijkt op het plein. Tip! Gebruik de zonnehoeden, deze heb je zeker nodig in het zonnige Marrakesh (& ook nog leuk voor de foto).

- Shtatto
Ook wij ontdekken nog iedere keer nieuwe pareltjes. Wij waren ook heel blij toen we deze ontdekten. Niet nieuw in de stad, wel onbekend voor ons: Dakterras Shtatto. Wanneer je hier binnenkomt komt er je gelijk een hele lekkere geur tegemoet. Dit is de home fragrance van Shtatto (en deze kan je ook kopen!). Voordat je bij het dakterras aankomt (Let op! Veel trappen) passeer je een aantal concept-achtige stores. Leuk om even snel tussen te neuzen. Boven wordt je beloond met een prachtig uitzicht waar je kan genieten van een verfrissend drankje of een lekkere lunch.


- L’Mida
Another day - another rooftop restaurant in The Medina. Deze fantastische plek ligt ook middenin de Medina. Neem binnen plaats voor wat verkoeling of geniet van het uitzicht op het dakterras.

- Cappuccino
Cappuccino is één van onze favoriete spots om een snel en lekker ontbijt te scoren. Cappuccino ligt in tegenstelling tot de andere lunchspots in L’Hivernage - het moderne gedeelte in Marrakech. Hier vind je dan ook weinig toeristen en kom je meer locals tegen. Naast een lekker ontbijt of lunch heb je hier ook veel verschillende koffie’s en gebakjes. So eat your heart out!


Diner Hotspots

- Les Jardins du Lotus
Wauw! Wanneer je naar Jardin do Lotus aankomt wordt je opgehaald bij de entree. Vervolgens word je begeleid door verschillende steegjes voordat je bij deze verborgen schat aankomt. Verscholen tussen hoge muren ligt een waar paradijsje op je te wachten. Je zit in de binnenplaats tussen poederroze muren, witte hoge zuilen en citroenbomen. De kaart bestaat uit Mexicaanse gerechten, alles organic & healthy. Echt een must-visit wat ons betreft!



- Buddha Bar
Buddha Bar is een restaurant wat wij eigenlijk iedere trip wel een keer bezoeken. Niet omdat het nou zo typisch Marokkaans is, maar wel omdat wij er altijd een super leuke avond hebben. De hele avond zijn er verschillende shows. Van buikdansen en coverbands tot typische Marokkaanse dansen. Je verveeld je hier géén seconde! Het eten wat ze serveren is Aziatisch en redelijk prijzig. Maar wél een avondvullend programma.

- La Trattoria
La Trattoria ligt in de wijk Gueliz in Marrakesh. Een moderne wijk buiten de Medina. Ontdek hier het Marokkaanse La Dolce Vita - een romantisch Italiaans restaurant waar je omringd bent door lantaarns en palmbomen. Reserveer hier wel op tijd want ze zitten heel snel vol.


- Dar Dar Rooftop
New Kid in Town! Dar Dar Rooftop was nieuw voor ons maar het feit dat we er nu al over schrijven wil zeggen dat we enthousiast zijn! Dar Dar ligt in de Medina en kijkt uit op de Koutoubia Moskee. De ondergaande zon met deze Moskee op de achtergrond geeft iets magisch. Ze serveren hier tapas met een Marokkaanse twist en hebben verschillende lekkere cocktails. Een DJ zorgt voor wat sfeer met heerlijke lounge muziek op de achtergrond.

- Nomad
Een echte hotspot in de Medina is wel Nomad. Nomad ligt tegenover Café Des Épices en heeft een heerlijk dakterras. Het is er cosy, lekker, zonnig, relaxed & té insta-waardig om er maar 2 foto’s te maken. Op het menu staan behoorlijk westerse gerechten maar mét Marokkaanse basis, denk aan; yoghurt dips, Harira, (linzen)sales) maar ook een burger voor de liefhebber.

- Comptoir Darna
In Marrakech zie je vaak dinner shows of restaurants met entertainment. Bij Comptoir Darna kan je gezellig tafelen in een typisch Marokkaanse omgeving. Zorg ervoor dat je een tafeltje op de eerste verdieping hebt want later op de avond komen hier verschillende danseressen die je avond onvergetelijk maken! Comptoir Darna ligt in L’Hivernage, vlakbij verschillende clubs & bars. Zo kan je na je diner direct door naar de dansvloer.






66 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page